matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
123a:
2x
8
+2x
1
1
funkcja f określona jest wzorem f(x)=
Dla każdej liczby
x
8
+2x
5
+x
2
rzeczywistej x. Ile jest równa f(−
3
√
5
) (2x do potęgi jedenastej na górze)
26 lut 17:47
Bogdan:
2x
8
+ 2x
11
x
2
(2x
6
+ 2x
9
)
f(x) =
=
=
x
8
+ 2x
5
+ x
2
x
2
(x
6
+ 2x
3
+ 1)
2x
6
(1 + x
3
)
2x
6
=
=
= ... wstaw −5
1/3
i po ptokach
(x
3
+ 1)
2
1 + x
3
26 lut 18:10
adam:
−12.5
26 lut 19:43