doszłam do wielomianu i coś mi nie gra, proszę o pomoc
wer: (a−x)3 dla x<−1
f(x)= b dla x=−1
2(x−a) dla x>−1
26 lut 16:48
wer: zadanie to dla jakich parametrów funkcja jest ciągła
26 lut 16:50
26 lut 17:02
Jerzy:
b = −1
26 lut 17:04
wer: wielomian
a
3+ 3a
2 +5a +3 =0
(a+1) (a
2+2a+3)=0
i co dalej
26 lut 17:06
Jerzy:
| | 1 | |
limx→−1/2−(− |
| − x)3 = −1 |
| | 2 | |
| | 1 | |
limx→1/2+[(2(x + |
| )] = −1 |
| | 2 | |
Granica lewostronna jest równa prawostronnej i jest równa wartości funkcji w punkcie x = −1
26 lut 17:11