jak to podstawić pod wzór?
tomi3215: Oblicz długość okręgu o średnicy 18 ?
26 lut 16:27
tomi3215: w szkole zaocznej trzeba się samemu uczyć
26 lut 16:28
Jerzy:
L = 2π*9 = 18π
26 lut 16:28
tomi3215: już sam doszedłem średnica 18 czyli promień 9 podstawiam pod 'r'
L=2π*9
L=18π*2
L=36
26 lut 16:35
Jerzy:
Nie .... = 18π ≈ 18*3,14
26 lut 16:37
tomi3215: Więcej nauczyłem się z tej strony niż w szkole serio
26 lut 16:39
tomi3215: w szkole nauczyciel na tablicy napisał 36 π
26 lut 16:40
Jerzy:
Pomylił się.
26 lut 16:41
tomi3215: czyli wynik to 18π?
czyli 18*3,14=56,52?
26 lut 16:46
Jerzy:
Około: ≈
26 lut 16:47
tomi3215: w poleceniu była średnica a nie promień i musiał pomylić się i pomnożyło się razy dwa bo w
zeszycie mam 36π, a spisałem z tablicy, dziękuję za pomoc jeszcze jedno pytanie : jak zrobić
znak π na klawiaturze bo ja używam kopiuj wklej z tekstu
26 lut 16:53
Jerzy:
Tutaj u góry masz przycisk π
26 lut 16:54
tomi3215: dzięki
26 lut 16:58
Janek191: π
26 lut 19:17