matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
kora111:
Funkcja f określona wzorem f(x)=(x−a)(x2−1), gdzie a jest liczbą, osiąga minimum lokalne w punkcie x0=1/9 Wyznacz maksimum lokalne funkcji f.
26 lut 15:00
Jerzy:
f'(x
0
) = 0 ... i wyznacz: a.
26 lut 15:03