matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
12345:
Liczba 3(log
2
8 − log
8
2) jest odwrotnością liczby:
1
A. 8log
2
2
1
B.
(log
8
2− log
2
8)
3
C (log
2
√
2
)
3
3
D
log
2
8− log
8
2
26 lut 14:55
grzest:
C.
26 lut 15:17
Eta:
1
L= 3(3−
)= 8
3
1
1
1
C) (log
2
√
2
)
3
= (
)
3
=
=
2
8
L
26 lut 15:25
12345:
Dzięki za pomoc
26 lut 15:26