Wyrazenie wymierne z wartoscia bezwzgledna... ładnie proszę;)
moniq: Wyrażenie wymierne z wartością bezwzgledna... ładnie prosze

moniq: Mam do rozwiazania wyrażenie wymierne z wartością bezwzgledna ,pomoze ktos
| x²−6x+5 | | 2x²+3x+1 | |
| + |
| =11 |
| |x−1| | | |x+1| | |
Policzyłam ze x²−6x+5=(x−1)(x−5) i 2x²+3x+1=(x+)(x+1) potem zrobilam na przypadki z 2
wykrresow x+1 i x−1 ale mi.nie wyszlo
| | 1 | | 1 | |
Ładnie prosze, pomożecie  wynikiem ma byc 5 i −3 |
| mi wyszlo cos z |
| |
| | 3 | | 4 | |