matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Jozdravn:
cos(3π/2+2x)=2
√
3
*sinx/2*sinx(π/2+x/2)
26 lut 10:26
5-latek:
Wzory redukcyjne cos(270+α)= sinα sin(90+α)= cosα
26 lut 10:34
adam:
sin(2 x) =
√
3
(x/2 + π/2) sin
2
(x)
26 lut 17:05