| x²−6x+5 | 2x²+3x+1 | ||
+ | =11 | ||
| |x−1| | |x+1| |
| 1 | ||
Policzyłam ze x²−6x+5=(x−1)(x−5) i 2x²+3x+1=(x+ | )(x+1) potem zrobilam na przypadki z | |
| 2 |
Ładnie priosze, pomożecie
| (x−1)(x−5) |
| |||||||||||
+ | ||||||||||||
| |x−1| | |x+1| |
| (x−1)(x−5) |
| 1 | 9 | ||||||||||||||
+ | =−x+5−x− | =−2x+ | =11 | ||||||||||||||
| −(x−1) | −(x+1) | 2 | 2 |
| (x−1)(x−5) |
| 1 | 11 | ||||||||||||||
+ | =−x+5+x+ | = | =11 | ||||||||||||||
| −(x−1) | x+1 | 2 | 2 |
| (x−1)(x−5) |
| 1 | 9 | ||||||||||||||
+ | =x−5+x+ | =2x− | =11 | ||||||||||||||
| x−1 | x+1 | 2 | 2 |
| 1 | ||
No niestety zrobilam tak samo. I w odpowiedziach jest inny wynik. Ma wyjsc −3 | i 5. | |
| 3 |
| 1 | ||
Tutaj wychodza wyniki z | ![]() ![]() | |
| 4 |