matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pp
kkk:
Suma 5 poczatkowych wyrazów ciągu geometrycznego jest równa 968 a iloraz jest równy 3 Piąty wyraz tego ciagu jest równy
25 lut 18:45
Eta:
a+3a+9a+27a+81a=968 ⇒ a=8 a
5
=a*q
4
= .........
25 lut 18:51
Eta:
25 lut 19:42
kkk:
dzięki
25 lut 19:43