matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
memes:
r
2
+4r
2
−88r+484=289 5r
2
−88r+195=0 i mam coś takiego 7744−3900=3844 skąd to 3900?
25 lut 18:24
delta:
Δ= 88
2
−4*5*195 = 7744−3900=3844
√
Δ
=62 r= lub r=
25 lut 18:30
memes:
dzięki
25 lut 18:32