matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
kkk:
rozwiąż 25−m
2
>0
25 lut 17:51
Pytający:
25>m
2
m∊(−5,5)
25 lut 17:54
Maryla27:
25−m
2
>0 −(m
2
−25)>0 |*(−1) m
2
−25<0 m
2
−5
2
<0 , a=1>0 ramiona paraboli w górę (m−5)(m+5)<0 m
1
=5, m
2
=−5 miejsca zerowe m∊(−5;5)
25 lut 20:18