matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
mlas:
w ostrosłupie czworokątnym w ktorym wszystkie krawedzie maja te sama dlugosc, kat nachylenia krawedzi bocznej do płaszczyzny ma miare są na to jakieś wzory ? od czegu tu zaczac?
25 lut 15:32
dero2005:
d = a
√
2
d
2
√
2
cosα =
=
a
2
α = 45
o
25 lut 16:32