matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartosc logarytmu
martunia:
Niech 3
x
=
3
√
12
. Oblicz log
3
2
25 lut 14:32
karty do gry:
1
1
1
x = log
3
√
12
=
log
3
12 =
[log
3
4 + log
3
3] = log
3
2 +
2
2
2
stąd
1
log
3
2 = x −
2
25 lut 14:35
Jerzy:
1
Popraw: x = log
3
12
1/3
=
log
3
12 = ..... i tak dalej.
3
25 lut 14:36
karty do gry:
faktycznie
Nie widziałem 3...
25 lut 14:38