Prawdopodobieństwo
Maryla27:
A, B są zdarzeniami z przestrzeni Ω oraz P(A') = 0,8, P(B) = 0,7, P(AnB) = 0,1.
Oblicz P(A' U B).
Proszę o pomoc.
25 lut 14:31
Maryla27: Proszę o podpowiedź.
25 lut 20:56
Maryla27:
Czy
P(A' n B) = P(A') * P(B) ?
25 lut 21:17
Eta:

A
'∩B= B− (A∩B)
25 lut 21:22
Jack:
wzorki, ktore mozna sobie latwo wyprowadzic poprzez rysunek.
P(A) = 1−P(A')
P(A' U B) = 1 − P(A) + P(A∩B)
P(A∩B) = P(A) + P(B) − P(AUB)
po co Ci P(A' ∩ B) ?
25 lut 21:24
Maryla27:
Bardzo dziekuję.
P(A' n B) = P( B− (A∩B)) ?
25 lut 21:25
Maryla27:
Dziekuję.
25 lut 21:26
Eta:
P(A'∩B)= P(B)− P(A∩B)
25 lut 21:26