matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
narysuj wykres funkcji f(x)=(u{1}{2})^x-4. podaj jej miejsce zerowe
Asia:
PROSZE
narysuj wykres funkcji f(x)=(
1
2
)
x
−4. podaj jej miejsce zerowe
18 sty 21:08
jo:
Narysuj wykres funkcji (
1
2
)
x
a następnie przesuń wykres tej funkcji o 4 jednostki w dół. Miejsce zerowy obliczysz z równania f(x)=0
18 sty 21:12