matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stożek
heyy:
Wysokość H stożka jest równa promieniowi R podstawy tego stożka. Ile jest równe pole powierzchni bocznej stożka?
25 lut 12:47
Jerzy:
H = R ⇒ l = R
√
2
P
B
= πRl = πR
√
2
R = π
√
2
R
2
25 lut 12:53