pomocy :(
Zagrożenie z maty: Potrzebuję to na jutro a nie potrafię z maty jestem zielona

proszę o pomoc..
1.Wykaż ze dla kata ostrego x prawdziwa jest tożsamość cosx−cosxsin
2 x=cos
3 x
2.wyznacz kat ostry α wiedząc ze log
2sinα=−1
3.wykaz ze dla kata ostrego α prawdziwa jest równośc cos
2αsinα+sin
3α=sinα
4.dla pewnego kata α prawdziwy jest wzór (tgα−
√3)(tg
2α−1)=0 wyznacz α jesli 0 stopni <α <
90stoni
18 sty 21:03
Eta:
1) L=cosx( 1 −sin2x)= cosx*cos2x = cos3x
L=P
czyli jest tożsamością
18 sty 21:05
Mickej:
1. Wyciągnij cosx przed nawias i skorzystaj z jedynki trygonometrycznej
| | 1 | |
2. Korzystając z definicji logarytmu wyjdzie ci sinx= |
| odczytaj kąt z tablic |
| | 2 | |
matematycznych
3.wyciągnij sinus przed nawias i skorzystaj z jedynki trygonometrycznej
4. rozwiązaniami równana są
tgx=
√3
tgx=1
tgx=−1
odczytaj wartosci z tablic matematycznych
18 sty 21:08
Eta:
2) z def. logarytmu: sinα= 2−1= 12
to α=..........
3) L= sinα( cos2α+sin2α) = ...... dokończ
4)
tgα= √3 v tg2α= 1 i α€(0o,90o)
to α=..... v tgα= 1=> α=......
dokończ ....
18 sty 21:11
Bogdan:
Mickey − witaj, gdzie i co studiujesz?
18 sty 21:16
Eta:
Też jestem ciekawa

Pozdrawiam
Mickey
18 sty 21:48