Trygonometria
Ferr: √3tg2 x +(√3−1)tg x −1= 0 prosze o pomoc
24 lut 19:51
Wielomian: Za tg podstaw zmienną t i równanie kwadratowe
24 lut 20:07
Eta:
Δ=(
√3−1)
2+4
√3= 4+2
√3 = (1+
√3)
2 √Δ=1+
√3
| | −√3+1+1+√3 | |
tgx= |
| = ..... ⇒ x=.... |
| | 2√3 | |
| | −√3+1−1−√3 | |
lub tgx= |
| =.... ⇒ x=.... |
| | 2√3 | |
24 lut 20:11
Ferr: Dziękuje bardzo za podpowiedz. Bez was bym tego nie zauwazyla
24 lut 20:17
Ferr: Jeszcze jedno glupie pytanie.
Wyszlo mi √3/3 i −1
√3/3 to tangens 30° a co z −1?
24 lut 20:26
Eta:
| | π | | 3 | |
tgx= −1 x= π− |
| +kπ = |
| π+kπ , k∊C |
| | 4 | | 4 | |
24 lut 20:30
Ferr: Dziekuję. Nawet sobie nie wyobrazasz jak bardzo mi pomagasz. I przepraszam za nagromadzenie
durnych pytan
24 lut 20:31
Eta:
Na zdrowie łap ........
24 lut 21:05