granca
PrzyszlyMakler: | | 3x2+5x−2 | |
Jeżeli argumety funkcj f(x) = |
| zmierzają do −2, to odpowiadające im wartości |
| | x2−4 | |
zmierzają do?
| | | | 7 | |
Wyszło mi limx→−2 = |
| czyli wartości zmierzają do |
| |
| | x−2 | | 12 | |
Dobrze?
24 lut 11:14
===:
jeszcze raz przelicz licznik
24 lut 11:22
PrzyslyMakler: X−1/3 ale wynik jest ten sam bo podałem dobry
24 lut 11:24
24 lut 11:28
PrzyslyMakler: Powiesz jak?
24 lut 11:30
Jerzy:
| | 6x + 5 | | −12 + 5 | | 7 | |
= limx→−2 |
| = [ |
| ] = |
| |
| | x − 2 | | −2−2 | | 4 | |
24 lut 11:33
===:
dość powszechny "grzech" w rozkładaniu do postaci iloczynowej ... ZAPOMNIAŁEŚ O a
24 lut 11:33
Jerzy:
| | 3x − 1 | | 7 | |
Bez reguły H ... = limx→−2 |
| = |
| |
| | x − 2 | | 4 | |
24 lut 11:35
PrzyslyMakler: Omg! Zapomniałem ze w postaci iloczynowej stoi "a" przed iloczynem.. dziękuję
24 lut 11:41
===:
24 lut 11:52