x
xxx: Dane są punkty A(−2, 5) oraz B(4, −1). Promień okręgu opisanego na trójkącie równobocznym ABC
jest równy: 10, 9, 8 czy 7?
24 lut 09:45
xxx: Poprawka, źle przepisane

Dane są punkty A(−2, 5) oraz B(4, −1). Promień okręgu opisanego na trójkącie równobocznym ABC
jest równy:
√6, 2
√6, 6
√3, 3
√3?
24 lut 09:50
Jerzy:
| | 2 | |
R = |
| √(4 + 2)2 + (−1−5)2 |
| | 3 | |
24 lut 09:51
24 lut 09:53
Jerzy:
Oczywiście to co napisałem, to bzdury
24 lut 09:56
5-latek: Witaj

Spojrz na moje zadanie i powiedz czy mam dobrze z tym cos(−60+α) jesli mozesz
24 lut 10:00
xxx: no tak, ale ja nadal nie wiem jaki powinien wyjść wynik
24 lut 10:08
5-latek: a− to jest dlugosc boku tego trojkata
czyli odlesc dwoch punktow od siebie (masz na to wzor
| | 2 | |
Jerzy go napisal bez tych |
| |
| | 3 | |
24 lut 10:10
xxx: aa dziękuję, czyli 2√6
24 lut 10:24
5-latek: √72= 6
√2=a
| | 2 | |
R= |
| *3√6= 2√6 powinno byc dobrze liczylem w pamieci |
| | 3 | |
24 lut 10:31
Eta:
| | a√3 | |
a=6√2 i R= |
| = ..=2√6 |
| | 3 | |
24 lut 14:37