wyrazenie
5-latek: Z wyrazenia
mam dojsc do postaci c
2= a
2+b
2−ab
23 lut 23:58
5-latek: Wiem ze pozno ale jest ktos w stanie pomoc?
24 lut 00:29
Jack:
hej,
c2(a+b+c) = a3+b3 − c3
c2(a+b) + c3 = (a+b)(a2+b2−ab) − c3
jedynie moge dojsc do tej formy :
c2(a+b) + 2c3 = (a+b)(a2+b2−ab)
c2(a+b+2c) = a3+b3
albo tej:
(a+b)(c2−(a2+b2−ab)) + 2c3 = 0
(a+b)(c2−a2−b2+ab) + 2c3 = 0
24 lut 00:32
5-latek: WItaj
Jack 
Dziekuje CI , ale potrzebuje ta forme (do zadania
Wskazowla taka jest .
Ale dzieki za checi
24 lut 00:38
Kacper:
coś nie tak bo prawe strony w obu równaniach nie są równe.
24 lut 07:59