matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ttt
tade:
Niech A,B beda zdarzeniami losowymi zawartymi w Ω. Wykaż, że jeżeli P(A∩B)=P(A)*P(B) to P(A∩B')=P(A)*P(B') P(A∩B')= P(A)−P(A∩B)= P(A)−P(A)*P(B)= P(A)[1−P(B)]= P(A)*P(B') dobrze?
23 lut 23:15
Jack:
wyglada ok
23 lut 23:25