ttt
tade: Mogę jakoś obliczyc sume lub iloczyn mając tylko P(A)=0,7 i P(B)=0,8 ?
23 lut 22:48
Eta:
0≤P(AUB) ≤10
7+0,8=1,5 ..... możliwe?
i teraz włącz myślenie P(A∩B) ∊ ( .... )
23 lut 23:13
Eta:
Miało być
0≤P(AUB)≤ 1
23 lut 23:14
tade: P(A∩B) ⊂ A wiec ≤0,7 ?
jednak potrzebuje to jakoś zawęzić jeszcze
23 lut 23:27
tade: Dobra poradzilem sobie, a przy okazji mam pytanie czym różni sie znak ⊂ od ⊆
24 lut 00:02
Eta:
⊂ zawiera w zbiorze
⊆ zawiera się w zbiorze lub pokrywa ze zbiorem
24 lut 00:04
tade: czyli taki odpowiednik < i ≤ dla zbiorów? i jeszcze jedno pytanie wczoraj Kacper mnie upmniał
ze napisałem P(A∩B) ⊂ P(A) − jest to niepoprawny zapis? powinno byc tak A∩B ⊂ A ?
24 lut 00:09
Eta:
I miał rację

Czy liczba ⊂ w liczbie ?
24 lut 00:10
24 lut 00:11
tade:
24 lut 00:13
Eta:
24 lut 00:13
Kacper:
24 lut 08:05