współczynniki
xszawix: w(x)−ax3+bx2+cx+d, którego wspołczynniki a,b,c,d w podanej kolejnosci tworzą ciąg o
ilorazie 4. Wiadomo że a=lim(n do niesk)(√4n2+n −2n). oblicz reszte z dzielenia wielomianu
przez (x+1)
najbardziej mi zależy na wyznaczeniu wpółczynników.
23 lut 19:44
Adamm: | | 4n2+n−(2n)2 | | 1 | |
√4n2+n−2n= |
| = |
| |
| | √4n2+n+2n | | √4+1/n+2 | |
23 lut 19:47
xszawix: edytuje : w(x)=ax3+bx2+cx+d
23 lut 19:48
xszawix: czy a=1/4?
23 lut 19:51
Adamm: tak
23 lut 19:52
xszawix: Dziękuje
23 lut 19:53