Oblicz
a4rock: Oblicz
moglby tez ktos mi to wytlumaczyc?
z gory dziekuje
23 lut 19:28
Adamm: x!=x*(x−1)! dla x>1 oraz x!=1 dla x=1 lub x=0
23 lut 19:31
Saizou :
gdzie (n)
k=n(n−1)(n−2)...(n−k+1)
23 lut 19:49
a4rock: Nie kminie tego; /
czyli wychodzi na to ze
| |
= 5!3!(5−3)! = 5!3!*3! = 5!9! ? |
| |
23 lut 22:05
23 lut 22:08
Adamm: 5−3=2
23 lut 22:09
Adamm: nic dziwnego że tego nie rozumiesz skoro nie potrafisz odejmować
23 lut 22:14
Księżna Łucja: | | 5! | | 4*5 | |
= |
| = |
| =10  |
| | 3!*2! | | 2*1 | |
23 lut 22:18
KMilan: | | 5! | | 5! | | 3!*4*5 | | 20 | | 20 | |
= |
| = |
| = |
| = |
| = |
| =10 |
| | 3!(5−3)! | | 3!*2! | | 3!*2! | | 2! | | 2 | |
23 lut 23:15