matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest stożek, którego przekrojem osiowym jest trójkąt
mental2009:
Dany jest stożek, którego przekrojem osiowym jest trójkąt o bokach 6,10 i 10. Stosunek pola powierzchni bocznej stożka do jego podstawy jest równa
4
a)
3
5
b)
4
5
c)
3
10
d)
3
23 lut 19:02
Księżna Łucja:
Pb=rlπ=30π Pp=r
2
π=9π
Pb
30π
10
=
=
Odp.D
Pp
9π
3
23 lut 22:38