Silnia
mati: Wyznacz:
(2n)!
(2n−1)!
(2n+1)!
23 lut 18:51
Jerzy:
Taka jest treść zadania ?
23 lut 18:57
mati: Rozpisać trzeba
23 lut 19:00
Janek191:
(2 n) ! = 1*2*3* ...*( 2 n −1)*2n
23 lut 19:00
23 lut 19:04
Jerzy:
(2n + 1)! = (2n)!*(2n + 1)
23 lut 19:06
'Leszek: @Janek191 zle rozpisal ,powinno byc
(2n)! = 2*4*6*8*10*......*2n
23 lut 19:35
Adamm: 'Leszek, to nie jest silnia podwójna
23 lut 19:36
'Leszek: Dlaczego ?
23 lut 19:41
Adamm: dlaczego...
no bo nie i tyle
gdyby to była silnia podwójna to powinien być podwójny wykrzyknik
23 lut 19:44
'Leszek: OK
Zgadzam sie ,wyrazenie w nawiasie okresla do jakiego wyrazu wykonujemy
mnozenie np. (3n) ! = 1*2*3*4*....*(3n)
Natomiast wyrazenie podwojna silnia = 1*3*5*7*9*11 *.....*n ?
23 lut 20:03
Adamm: (3n)! ! = 3n*(3n−2)*...*3*1
23 lut 21:32