Funkcja
Benia: Dana jest funkcja f(x)=x2 − 3x. Jaki jest wzor funkcji ktorej wykres powstaje przez symetrie
osiowa wzgledem osi OX?
18 sty 20:51
Bogdan:
y = −f(x)
18 sty 20:54
Benia: a mozna jakos wytlumaczyc tok rozumowania?
18 sty 20:56
Julek:
f(−x) = x2 + 3x
18 sty 20:59
Julek: przepraszam, to OY
ox:
−f(x) = 3x − x2
18 sty 21:00
Eta:
poprawiam
Julka 
y = −f(x) =−(x
2 −3x) = −x
2 +3x
18 sty 21:02
Eta:
18 sty 21:03
paziówna: nie nie, Bogdan ma rację. Bogdan jest nieomylny

y = −f(x) = −(x
2 − 3x) = −x
2 + 3x
18 sty 21:04
Eta:
Nie tylko
Bogdan
18 sty 21:06
Benia: dziekuje

a mozecie mi wytlumaczyc skad ten wzor y=−f(x) ?
18 sty 21:12