ekstrema
mat1510: 1,Wyznacz przedziały monotoniczności oraz ekstrema funkcji
2,Uzasadnij ze funkcja nie ma ekstremum
3,Dla jakiej wartośći parametru m funkcjia f ma ekstremum lokalne w punkcie x
0? określ rodzaj
| | 6 | |
tego ekstremum . f(x)= |
| |
| | x2 | |
4,Dla jakich wartości parametru a funkcja f nie ma ekstremum ?
f(x)=x
3−+x
2+ax
Mógłby mi ktoś je wytłumaczyć i rozwiązać (to nie zadanie domowe) robie powtórki do matury a
nie wiem jak je rozwiązać
23 lut 18:05
Jerzy:
Ustal dziedzinę i policz pochodną.
23 lut 18:31
Jerzy:
2) Wykaż, że pochodna się nie zeruje.
23 lut 18:33
Jerzy:
3) Podaj poprawną treść.
23 lut 18:34
Jerzy:
4) Dobirrz a tak , aby pochodna nie miała miejsc zerowych.
23 lut 18:35
KMilan:

| | −3x2−4x−3 | |
f'(x)= |
| dobrze? |
| | (x2+1)2 | |
24 lut 00:04