matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapez
Łooo:
pole trapezu równoramiennego jest rowne 28, a krótsza z podstaw i jego wysokość mają długość 4. Oblicz obwód tego trapezu.
23 lut 16:40
Adamm:
1
P=
(a+b)*h
2
4+a
28=
*4
2
a=10 d=
√
4
2
+3
2
=5 L=2*5+10+4=24
23 lut 16:52