matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o rozw.
kkk:
4
Wiadomo ze P(B)=P(B') oraz P(A/B)+P(A/B')=
Oblicz P(A)
3
4
rowiązując doszłam do postaci P(A∩B)+P(A∩B')=
P(B)
3
nie wiem co dalej
23 lut 16:34
Adamm:
/ to prawdopodobieństwo warunkowe czy różnica zbiorów
23 lut 16:38