matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Jack:
cosh(2x) = ?
23 lut 14:20
Jerzy:
= (coshx)
2
+ (sinhx)
2
23 lut 14:22
Jack:
ok, czyli podobnie do cos(2x) tylko znak inny. Dzieki
23 lut 14:27
Adamm:
cosh(x+y)=cosh(x)*cosh(y)+sinh(x)*sinh(y)
23 lut 14:35