matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunek różniczkowy
Scoiatel:
Funkcja f określona wzorem f(x)=(x−a)(x
2
−1) gdzie a jest liczbą, osiąga minimum lokalne w
1
x
0
=
.Wyznacz maksimum lokalne funkcji f
9
23 lut 11:58
Jerzy:
1
f'(
) = 0 ... i oblicz a.
9
23 lut 12:00