Rozwiąż graficznie układ równań
Xxx: y=2x
y=8
22 lut 23:11
5-latek: W czym trudnosc ?
22 lut 23:18
zef:
22 lut 23:28
KKrzysiek: 2x = 23
x= 3
23 lut 02:47
Jerzy:
Ciekawe jak uczeń nie mając programu do rysowania wykresów funkcji ,ma to rozwiązać
graficznie ?
23 lut 09:35
5-latek: Witam

Na papierze milimetrowym
23 lut 09:57
Jerzy:
Cześć

A rysując wykres co będzie robił ?
23 lut 09:58
5-latek: Niech zakupi krzywiki
23 lut 09:59
Jerzy:
Nie w tym rzecz ... przecież będzie liczył !
23 lut 10:06
5-latek: Przeciez ma kalkulator
23 lut 10:11
Jerzy:
Przeczytaj treść zadania .... graficznie.
23 lut 10:12
5-latek: Poza tym J dawniej tez rysowano i nie bylo programow i kalkulatorow
Byl np suwak logarytmiczny .
Powiem CI szczerze to nie moj problem .
Wedlug mnie teraz uczen tylko powinien wiedziec jak narysowac a rysowac powinien w programie
23 lut 10:14
5-latek: Dobrze
no to rysuje wykres funckcji y=2x i na tym samym wykresie y=8
23 lut 10:17
Jerzy:
Ale żeby go narysować musi podstawiać argumenty , czyli de facto liczyć.
Treść zadania powinna brzmieć ... przedstaw interpretację graficzną rozwiazania układu równań.
23 lut 10:19
5-latek: Powinna
23 lut 10:22