ttt
tade: Potrzebna podpowiedź, musze obliczyć długość odcinka AB
zdj:
http://imgur.com/a/k2CoG
jakby co to okregi są styczne zewnetrznie i mają wspólna styczną
22 lut 22:02
Mila:
Poprowadź równoległą do O1O2 przechodzącą przez B.
Potem tw. Pitagorasa.
22 lut 22:24
nicki: Skąd wiadomo że przy wierzchołku C jest kąt prosty?
22 lut 23:15
tade: stąd:
http://imgur.com/a/k7KJK
Mila, mogłabyś mi naszkicować albo powiedzieć w jaki sposób to policzyć bo rysujac ta
rownolegla nic mi to nie daje (przynajmniej ja niewidze)
22 lut 23:18
Adamm:

rozumiesz?
22 lut 23:22
tade: teraz tak, dzieki
22 lut 23:24
Mila:

|O
1O
2|=5+4=9
1
2+x
2=9
2
x
2=80
x=4
√5
22 lut 23:24
tade: 
czyli w ogóle nie przydał się ten kąt prosty
22 lut 23:27
Mila:
Trudno mi powiedzieć , bo nie znam treści zadania.
22 lut 23:33
tade: Oblicz pole czworokąta ABO1O2
22 lut 23:47