matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownowsci logarytm
qeeq:
log
4
x+log
2
x=9 robie to tak ale zly wynik mi wychodzi (mnie 32, a powinien 64) log
2
2
x+log
2
x=log
2
512
1
log
2
x+log
2
x=log
2
512
2
1/2(x
2
)=512 x=32
22 lut 20:22
Mila:
log
2
(x)
1
log
4
(2)=
=
log
2
(x)
log
2
(4)
2
1
log
2
(x)+log
2
x=9
2
3
log
2
x=9
2
2
log
2
x=9*
3
log
2
x=6 x=2
6
x=64
22 lut 20:26
'Leszek:
Sa bledy log
4
x + log
2
x = 9 ⇔ 0,5 log
2
x + log
2
x = 9 ⇔ log
2
x = 6 czyli x = 2
6
= 64 Oczywiscie dziedzina x > 0
22 lut 20:30
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick