matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Dominika:
F(x)= e
−
x
*(x
3
+10x
2
+36x+52)=0 Jak to rozwiązać?
22 lut 19:53
Adamm:
a*b=0 ⇒ a=0 lub b=0 ale e
−x
>0 dla dowolnego x zatem rozwiązujesz równanie x
3
+10x
2
+36x+52=0
22 lut 19:54