matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
michaelaa:
punkt E lezy na ramieniu BC trapezu ABCD w ktorym AB II CD. Udowodnij ze katAED=kątBAE+kątCDE
18 sty 19:56
jo:
δ = 180
o
−β−γ α = 180
o
−δ podstawiając tu δ mamy:
α = β + γ
18 sty 21:03