Zespolone
Damian: Oblicz: −16
1/4 (nie wiem jak napisać pierwiastek 4 stopnia

)
22 lut 18:37
Jerzy:
Nie istnieje.
22 lut 18:38
Jerzy:
Oczywiście w zbiorze R.
22 lut 18:39
olekturbo: Jerzy, tytuł postu 'Zespolone'
22 lut 18:40
olekturbo: W0 = √2 + √2i
W1 = √2 − √2i
W2 = −√2 + √2i
W3 = −√2 − √2i
22 lut 18:56
Damian: ale jaką metodą jest to zrobione?
22 lut 19:02
olekturbo: z =
4√−16
|z| = 16
4√z = 2
φ = 180
dla przykładu:
| | √2 | | √2 | |
W0 = 2(cos(π/4) + isin(π/4)) = 2 * ( |
| + i |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
22 lut 19:04
olekturbo: poprawka: 4√|z| = 2
22 lut 19:05
Damian: tj postac trygonometryczna.... aaaa wszystko wieeem <3 Dziękuje <3
22 lut 19:09