matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
klaudia22:
naszkicuj wykres funkcji i napisz wzór
1
x−1
| log
|=|m|−1
2
x+1
1
(log o podstawie
)
2
Bardzo proszę o dokładne wytłumaczenie
22 lut 16:19
klaudia22:
1
x−1
|log{
|=|m|−1
2
x
2
−1
22 lut 16:23
===:
taka była treść zadania czy tak sobie paplesz?
22 lut 16:36
===:
x−1
log
1/2
x=−1 x≠1
x
2
−1
1
log
1/2
=log
1/2
1−log
1/2
(x+1)=−log
1/2
(x+1)
x+1
dalej sama
22 lut 16:41