dana jest funckja f(x)=p{x}-2. wzór funkcji , której wykres powstaje przez symet
Asia: dana jest funckja f(x)=√x−2. wzór funkcji , której wykres powstaje przez symetrie osiowa
wzgledem osi OY to:
a. y=√−x−2
b. y=√−x−+2
c. y=−√x−2
d. y=−√x+2
18 sty 19:31
Eta:
jeżeli wykres g(x) powstaje z wykresu f(x) przez sym. względem osi OX
to: g(x) = −f(x) = −(√x−2) = −√x+2
odp; d)
18 sty 19:39
Eta:
przepraszam .....niedoczytałam

ma być sym . wzgl. osi OY
to g(x) = f( −x) =
√−x −2
odp: a)
18 sty 19:41
Asia: dziekuje!
18 sty 19:59