.
Tadeusz123: Na rysunku przedstawiono wykres funkcjji f(x)= loga(x−3)
Oblicz a i wyznacz liczbę x dla której spełniona jest równość
f(x−2)=3f(5)
Nie wiemjak obliczyc a
Ktoś pomoże?
22 lut 11:27
Jerzy:
Jasnowidzem nie jestem.
22 lut 11:27
5-latek: Witaj
Jerzy 
Nie oszukuj
22 lut 11:32
Tadeusz123:

P=(7;2)
Trzeba po prostu podstawic ten punkt do wzoru funkcji?
22 lut 11:35
Jerzy:
Tak.
22 lut 11:36
Tadeusz123: A jak obliczyć x?
22 lut 11:37
Jerzy:
Witaj
małolat
22 lut 11:37
Jerzy:
Przecież masz podane na rysunku.
22 lut 11:37
Tadeusz123: to równanie
22 lut 11:39
Jerzy:
x = 7 , y = 2
22 lut 11:43
Tadeusz123: Dzięki
22 lut 11:48