PWr
Metis: Alky
Jak tam Studium Talent?
21 lut 21:43
Metis: up
22 lut 21:12
Metis: up
27 lut 00:44
Alky: Siemanko Siemanko, dopiero teraz widzę. Chwilę nie zaglądałem na forum. Trzeba było
rozprostować zwoje w głowie ^^. Miło, że pytasz. Poszło w sumie bardzo fajnie. Zrobiłem
wszystko. Z jednym zadaniem miałem tylko problem i wpadłem na pomysł jak zrobić dopiero 3 min
przed końcem więc część obliczeń robiłem w głowie, ale jestem dobrej myśli, że się nie
pomyliłem. Jeśli nie zrobiłem głupich błędów rachunkowych w tym i pozostałych 6 zadaniach (
ale raczej nie porobiłem. starałem się skupić ) to powinno być okej

Czekam na wyniki. Jakoś
bodajże za 2−3 tyg mamy mieć. A co tam u Ciebie? Po sesji juz?
27 lut 00:56
Alky: Ja jednak staram się jakoś nie nastawiać, bo już miewałem takie sytuacje, że wychodziłęm po
egzaminach i zmyślą że będzie 5 jak nic a potem poatrzyłem na swoją pracę z niedowierzaniem
czemu nie poszło i niszczyły mnie moje błędy typu x+y=2 (a, że piszę x podobnie do y to w
następnej linijcie przepisywałem sobie ) x+x=2 ; x=1 gitara rozwiązne xD
Do tego jeszcze dodać standardowe błędy typu 1+1=4 i jestem... Cały ja
27 lut 01:03
Metis: Widziałem, że u prof. Żaka wyniki już są

Tak ja już dawno po sesji
27 lut 02:53
Alky: Możliwe, że mieli wcześniej egzamin, bo nie wszystkie są w tym samym terminie. Jakby nie
patrzeć zaledwie 2 tyg temu to pisałem, ale z drugiej strony pod koniec marca mają być już
oficjalne wręzecznia wyróżnień i zaświadczeń, więc podejrzewam, że jeszcze tak ze 2 tyg max i
powinny być wyniki.
No to korzystaj z czasu względnie wolnego. Ja od jutra wracam do zabawy
27 lut 03:05
Metis: Ja też
27 lut 03:18
Alky: No cóż ...
27 lut 03:52
Alky: Są wyniki. Dostałem 4,5

I cały misterny plan w ... Pewnie znowu okazało się, że nie umiem
dodawać albo mnożyć ... Eh. Najgorzej. Mógłbym już dostać 3 na spokojnie i się z tym pogodzić,
ale 4+... blisko niewystarczająco. Całe życie brakuje mi 1 pkt

No cóż. Zawsze to tam
jakieś punkty
28 mar 21:21
Metis: Nie przejmuj się

Dobre i 4,5
28 mar 21:39
Alky: No, ale nic mi po tym 4,5

Niby jakiś tam punkt dostane, ale ja ... czułem misję, żeby ugrać
5 − 5,5 i sprzegrywiłem

Czas w takim razie na nową misję. Mam miesiąc
28 mar 21:48
KKrzysiek: Alky ma rację, poszło mu zdecydowanie za słabo. Powiem więcej, na min. 4.5 pewnie każdy napisał
28 mar 22:29
Alky: No w sumie tak. Na 4,5 + (4,5 5,0 5,5) zaliczyło 141 na 523 osoby, ale wiadomo − część
nawet nie pokładała większej nadziei w to że może im się udać i wychodzili z założenia, że
ugrają tylko na 3 żeby mieć ++ punkty.
Szkoda, że nie mam dostępu do tych prac to przynajmniej bym zobaczył, gdzie dałem ten + zamiast
− czy co tam
28 mar 22:34
28 mar 22:36
KKrzysiek: Widzę, że nawet roczniki 99 próbowały coś napisać

.
28 mar 22:37
KKrzysiek: Generalnie i tak dużo osób zaliczyło na pozytywną ocenę. Nie wiem gdzie aplikujesz, ale te pkty
mogą się jakoś przydać.
28 mar 22:38
Alky: Przydadzą się przydadzą, jednak punkty już i tak miałem, bo rok temu też próbowałem, lecz
poległem na dowodach z grup. O tyle, ile permutacje, liczby zespolone ( i cośtam jeszcze było
) spokojnie , to 2 najbardziej punktowane zadania były z dowodów, których totalnie nie
rozumiałem

W tym roku już nawet nie zależało mi na punktach, ale taki ustawiłem sobie cel,
żeby to 5 ugrać, no i cóż

Teraz muszę ugrać matematykę i inforamtykę na 100 % żeby zmyć
hańbę ^^
A punkty rzeczywiście się przydadzą, bo przymierzam się do Infy na Wydziale Informatyki I
Zarządzania ( ok 370 pkt ) i Inf na Wydziale Podstawowych Problemów Techniki ( ok 390 pkt +
jakbym to zaliczył na 5−5,5 to miałym wejście na ten kierunek bez matury więc szkoda, ale i
tak chyba wolę tę drugą infe ) mnożnik 2,5 z rozszerzenia ze ścisłch i 0,1 z pol i ang ( więc
nawet nie liczę )
28 mar 23:18
Antonni: Zasatanow sie najpierw nad tym co mowisz
A jesli nie ugrasz to co zrobisz zeby zmyc hanbe ?
Nie wolno jest tak mowic .
Zobacz na zadania ktore wrzucilem zefowi
28 mar 23:22
Antonni: Z jakiego miasta jestes?
28 mar 23:23
Metis: Z WPPT to się zastanów dobrze
28 mar 23:24
Adamm: Antonni, nóż w bebechy
28 mar 23:26
Alky: "Zasatanow sie najpierw nad tym co mowisz
A jesli nie ugrasz to co zrobisz zeby zmyc hanbe ? "
Calma... Tylko tak powiedziałem

Wiadomo, że mimo, że zależy mi, żeby dobrze napisać maturę,
to na 100 % się nie nastawiam. Nie przygotowywałem się na tyle do tej matury, by ustrzelić 100
%(nie chodzi o to , że jest coś , czego nie umiem, ale musiałbym porobić jeszcze troche
zadanek) , co nie znacz, że jestem minimalistą czy coś..
Jeśli Metis lub wrzucony link z PWr nie rozwiał wątpliwości to jestem z Wrocławia
28 mar 23:40
Alky: A co do zadań, to widziałem, że wrzucałeś, ale tylko przejżałem jakiego typu są, a podjąć się
podejmę jutro
28 mar 23:46
KKrzysiek: ja w przeciwieństwie do Ciebie Alky, to maturą się jakoś specjalnie nie przejmowałem,
poradzisz sobie, progi punktowe nie są wysokie
29 mar 00:17
Metis: Jeśli piszesz dwa przedmioty (ścisłe) to masz duże szanse na spełnienie swoich celów

W tym roku jednak progi skoczą do góry ze względu na te zmiany oświaty, szczególnie na INF.
Walcz o każdy %. Na informatykę UWr brakło mi (nie pamiętam dokładnie) 1−3 pkt. czyli jakiś 1%
z matury

Słabe uczucie.
Trzymam kciuki
29 mar 00:32
Alky: @KKrzysiek Oj, to się nie zrozumieliśmy

Ja również nie przejmuję się specjalnie tą maturą.
Nie dlatego, że jestem super mądry i napisanie jej to dla mnie formalność, ale zwyczajnie
spokojnie do tego podchdzę. Jak się jeszcze trochę pouczę, to nie będę miał podstaw żeby się
bąć

Jedyne czego może rzeczywiście się boję to matura z polskiego. Śmieszą mnie te
interpretacje i nawet nie mam sił i chęci, żeby się jakoś przygotowywać do ustnego... Szkoda
mi na to czasu. Zaliczenie matury z j.pol mnie satysfakcjonuje. Zaraz ktoś mnie tu opluje, że
jako Polak powinienem znać swój język etc.. Ja zwyczajnie nie lubie zbędnego.......... od
rzeczy . Jeśli chodzi o mat+inf, to żeby dostać się tam gdzie chcę to ( chyba już o tym
pisałem ) potrzebuję 65−70 % z obu rozszerzeń. Trochę to jednak dla mnie jest i muszę teraz
więcej czasu poświęcić tym przedmiotom
@Metis No to miałeś sytuację jak ja z tym ST

Gdybym ugrał na 5 to już nie musiałbym się
martwić maturą
29 mar 00:34
Alky: Metis , a na UWr aplikowałeś może na Informatykę Stosowaną ?
29 mar 00:36
Metis: Nie ma tam takiego kierunku.
Jest jeden: Informatyka.
29 mar 00:37
Metis: A tak masz rację

Nie, tym kierunkiem nie zawracałem sobie głowy

Składałem na czystą.
29 mar 00:38
29 mar 00:43
Alky: Mhm. Mnie kilka osób namawiało do tej Informatyki Stosowanej ( nowy kierunek od 2015 ) podobno
super sprawa i w ogóle, ale ... Jakoś negatywnie jestem nastawiony do UWr. Chodziłem też przez
2 lata do instytutu na Borna na pracownie fizyczną, ale i tam wszyscy byli jakyś.... nietacy

Nawet jak byłem na dniach otwrtycz w ubiegły piątek to wszyscy studenci i wykładowcy jacyś
?"przymuleni"? się wydawali.
29 mar 00:44
KKrzysiek: @Alky, akurat tak wyglądają studia

, więc dobrze trafiłeś.
29 mar 00:46
Metis: Jak dla mnie Uniwerek to brak możliwości rozwoju(dla IT) . Firmy i korporacje nieszczególnie
współpracują− w końcu tylko kilka przedmiotów technicznych.
Brak kół itd. Politechnika pod tym względem wygrywa kilkakrotnie
29 mar 00:46
Metis: I jedna rada

Nie słuchaj nigdy znajomych tylko siebie

Polecam.
29 mar 00:49
Alky: I mnie się tak wydaje. Zdecydowanie lepiej patrzę na PWr.
@KKrzysiek, no ale bez przesady ^^ Trochę zdążyłem już się nachodzić na jakieś zajęcia itp na
PWr i na UWr, ale na UWr wszsycy jacyś dziwni są. Rozumiem, że kolorowo może nie być, ale mimo
to politechnika jakoś wygląda i się prezentuje
29 mar 00:50
KKrzysiek: Nie zaprzeczam, polibuda daje więcej możliwości.
29 mar 01:26