matematykaszkolna.pl
PWr Metis: Alky Jak tam Studium Talent? emotka
21 lut 21:43
Metis: up
22 lut 21:12
Metis: up
27 lut 00:44
Alky: Siemanko Siemanko, dopiero teraz widzę. Chwilę nie zaglądałem na forum. Trzeba było rozprostować zwoje w głowie ^^. Miło, że pytasz. Poszło w sumie bardzo fajnie. Zrobiłem wszystko. Z jednym zadaniem miałem tylko problem i wpadłem na pomysł jak zrobić dopiero 3 min przed końcem więc część obliczeń robiłem w głowie, ale jestem dobrej myśli, że się nie pomyliłem. Jeśli nie zrobiłem głupich błędów rachunkowych w tym i pozostałych 6 zadaniach ( ale raczej nie porobiłem. starałem się skupić ) to powinno być okej emotka Czekam na wyniki. Jakoś bodajże za 2−3 tyg mamy mieć. A co tam u Ciebie? Po sesji juz?
27 lut 00:56
Alky: Ja jednak staram się jakoś nie nastawiać, bo już miewałem takie sytuacje, że wychodziłęm po egzaminach i zmyślą że będzie 5 jak nic a potem poatrzyłem na swoją pracę z niedowierzaniem czemu nie poszło i niszczyły mnie moje błędy typu x+y=2 (a, że piszę x podobnie do y to w następnej linijcie przepisywałem sobie ) x+x=2 ; x=1 gitara rozwiązne xD Do tego jeszcze dodać standardowe błędy typu 1+1=4 i jestem... Cały ja
27 lut 01:03
Metis: Widziałem, że u prof. Żaka wyniki już są emotka Tak ja już dawno po sesji
27 lut 02:53
Alky: Możliwe, że mieli wcześniej egzamin, bo nie wszystkie są w tym samym terminie. Jakby nie patrzeć zaledwie 2 tyg temu to pisałem, ale z drugiej strony pod koniec marca mają być już oficjalne wręzecznia wyróżnień i zaświadczeń, więc podejrzewam, że jeszcze tak ze 2 tyg max i powinny być wyniki. No to korzystaj z czasu względnie wolnego. Ja od jutra wracam do zabawy emotka
27 lut 03:05
Metis: Ja też emotka
27 lut 03:18
Alky: No cóż ...
27 lut 03:52
Alky: Są wyniki. Dostałem 4,5 I cały misterny plan w ... Pewnie znowu okazało się, że nie umiem dodawać albo mnożyć ... Eh. Najgorzej. Mógłbym już dostać 3 na spokojnie i się z tym pogodzić, ale 4+... blisko niewystarczająco. Całe życie brakuje mi 1 pkt No cóż. Zawsze to tam jakieś punkty
28 mar 21:21
Metis: Nie przejmuj się emotka Dobre i 4,5
28 mar 21:39
Alky: No, ale nic mi po tym 4,5 Niby jakiś tam punkt dostane, ale ja ... czułem misję, żeby ugrać 5 − 5,5 i sprzegrywiłem Czas w takim razie na nową misję. Mam miesiąc emotka
28 mar 21:48
KKrzysiek: Alky ma rację, poszło mu zdecydowanie za słabo. Powiem więcej, na min. 4.5 pewnie każdy napisał
28 mar 22:29
Alky: No w sumie tak. Na 4,5 + (4,5 5,0 5,5) zaliczyło 141 na 523 osoby, ale wiadomo − część nawet nie pokładała większej nadziei w to że może im się udać i wychodzili z założenia, że ugrają tylko na 3 żeby mieć ++ punkty. Szkoda, że nie mam dostępu do tych prac to przynajmniej bym zobaczył, gdzie dałem ten + zamiast − czy co tam
28 mar 22:34
Alky: http://wmat.pwr.edu.pl/3512695.dhtml tu są zresztą wyniki
28 mar 22:36
KKrzysiek: Widzę, że nawet roczniki 99 próbowały coś napisać .
28 mar 22:37
KKrzysiek: Generalnie i tak dużo osób zaliczyło na pozytywną ocenę. Nie wiem gdzie aplikujesz, ale te pkty mogą się jakoś przydać.
28 mar 22:38
Alky: Przydadzą się przydadzą, jednak punkty już i tak miałem, bo rok temu też próbowałem, lecz poległem na dowodach z grup. O tyle, ile permutacje, liczby zespolone ( i cośtam jeszcze było ) spokojnie , to 2 najbardziej punktowane zadania były z dowodów, których totalnie nie rozumiałem W tym roku już nawet nie zależało mi na punktach, ale taki ustawiłem sobie cel, żeby to 5 ugrać, no i cóż Teraz muszę ugrać matematykę i inforamtykę na 100 % żeby zmyć hańbę ^^ A punkty rzeczywiście się przydadzą, bo przymierzam się do Infy na Wydziale Informatyki I Zarządzania ( ok 370 pkt ) i Inf na Wydziale Podstawowych Problemów Techniki ( ok 390 pkt + jakbym to zaliczył na 5−5,5 to miałym wejście na ten kierunek bez matury więc szkoda, ale i tak chyba wolę tę drugą infe ) mnożnik 2,5 z rozszerzenia ze ścisłch i 0,1 z pol i ang ( więc nawet nie liczę )
28 mar 23:18
Antonni: Zasatanow sie najpierw nad tym co mowisz A jesli nie ugrasz to co zrobisz zeby zmyc hanbe ? Nie wolno jest tak mowic . Zobacz na zadania ktore wrzucilem zefowi
28 mar 23:22
Antonni: Z jakiego miasta jestes?
28 mar 23:23
Metis: Z WPPT to się zastanów dobrze emotka
28 mar 23:24
Adamm: Antonni, nóż w bebechy emotka
28 mar 23:26
Alky: "Zasatanow sie najpierw nad tym co mowisz A jesli nie ugrasz to co zrobisz zeby zmyc hanbe ? " Calma... Tylko tak powiedziałem Wiadomo, że mimo, że zależy mi, żeby dobrze napisać maturę, to na 100 % się nie nastawiam. Nie przygotowywałem się na tyle do tej matury, by ustrzelić 100 %(nie chodzi o to , że jest coś , czego nie umiem, ale musiałbym porobić jeszcze troche zadanek) , co nie znacz, że jestem minimalistą czy coś.. Jeśli Metis lub wrzucony link z PWr nie rozwiał wątpliwości to jestem z Wrocławia emotka
28 mar 23:40
Alky: A co do zadań, to widziałem, że wrzucałeś, ale tylko przejżałem jakiego typu są, a podjąć się podejmę jutro emotka
28 mar 23:46
KKrzysiek: ja w przeciwieństwie do Ciebie Alky, to maturą się jakoś specjalnie nie przejmowałem, poradzisz sobie, progi punktowe nie są wysokie
29 mar 00:17
Metis: Jeśli piszesz dwa przedmioty (ścisłe) to masz duże szanse na spełnienie swoich celów emotka W tym roku jednak progi skoczą do góry ze względu na te zmiany oświaty, szczególnie na INF. Walcz o każdy %. Na informatykę UWr brakło mi (nie pamiętam dokładnie) 1−3 pkt. czyli jakiś 1% z matury emotka Słabe uczucie. Trzymam kciuki emotka
29 mar 00:32
Alky: @KKrzysiek Oj, to się nie zrozumieliśmy Ja również nie przejmuję się specjalnie tą maturą. Nie dlatego, że jestem super mądry i napisanie jej to dla mnie formalność, ale zwyczajnie spokojnie do tego podchdzę. Jak się jeszcze trochę pouczę, to nie będę miał podstaw żeby się bąć emotka Jedyne czego może rzeczywiście się boję to matura z polskiego. Śmieszą mnie te interpretacje i nawet nie mam sił i chęci, żeby się jakoś przygotowywać do ustnego... Szkoda mi na to czasu. Zaliczenie matury z j.pol mnie satysfakcjonuje. Zaraz ktoś mnie tu opluje, że jako Polak powinienem znać swój język etc.. Ja zwyczajnie nie lubie zbędnego.......... od rzeczy . Jeśli chodzi o mat+inf, to żeby dostać się tam gdzie chcę to ( chyba już o tym pisałem ) potrzebuję 65−70 % z obu rozszerzeń. Trochę to jednak dla mnie jest i muszę teraz więcej czasu poświęcić tym przedmiotom @Metis No to miałeś sytuację jak ja z tym ST Gdybym ugrał na 5 to już nie musiałbym się martwić maturą
29 mar 00:34
Alky: Metis , a na UWr aplikowałeś może na Informatykę Stosowaną ?
29 mar 00:36
Metis: Nie ma tam takiego kierunku. Jest jeden: Informatyka.
29 mar 00:37
Metis: A tak masz rację emotka Nie, tym kierunkiem nie zawracałem sobie głowy Składałem na czystą.
29 mar 00:38
Metis: Jeśli decydowałbyś się na WPPT to polecam też zobaczyć: http://www.rekrutacja.uni.wroc.pl/kierunek.html?id=5197#zasady na obu wydziałach nie ma się życia, ale cóż emotka
29 mar 00:43
Alky: Mhm. Mnie kilka osób namawiało do tej Informatyki Stosowanej ( nowy kierunek od 2015 ) podobno super sprawa i w ogóle, ale ... Jakoś negatywnie jestem nastawiony do UWr. Chodziłem też przez 2 lata do instytutu na Borna na pracownie fizyczną, ale i tam wszyscy byli jakyś.... nietacy Nawet jak byłem na dniach otwrtycz w ubiegły piątek to wszyscy studenci i wykładowcy jacyś ?"przymuleni"? się wydawali.
29 mar 00:44
KKrzysiek: @Alky, akurat tak wyglądają studia , więc dobrze trafiłeś.
29 mar 00:46
Metis: Jak dla mnie Uniwerek to brak możliwości rozwoju(dla IT) . Firmy i korporacje nieszczególnie współpracują− w końcu tylko kilka przedmiotów technicznych. Brak kół itd. Politechnika pod tym względem wygrywa kilkakrotnie emotka
29 mar 00:46
Metis: I jedna rada Nie słuchaj nigdy znajomych tylko siebie emotka Polecam.
29 mar 00:49
Alky: I mnie się tak wydaje. Zdecydowanie lepiej patrzę na PWr. @KKrzysiek, no ale bez przesady ^^ Trochę zdążyłem już się nachodzić na jakieś zajęcia itp na PWr i na UWr, ale na UWr wszsycy jacyś dziwni są. Rozumiem, że kolorowo może nie być, ale mimo to politechnika jakoś wygląda i się prezentuje
29 mar 00:50
KKrzysiek: Nie zaprzeczam, polibuda daje więcej możliwości.
29 mar 01:26