matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice
Granica:
lim
n
√
3
n
+4
n
+6
n
*arctg(n
2
)→6*
∞
=
∞
n→
∞
n
√
3
n
+4
n
+6
n
→6 z tw o 3 ciągach arctg(n
2
)=[arctg(n
2
)]/n
2
* n
2
→1*
∞
=
∞
całość dąży do
∞
jest okej?
21 lut 19:20