Prosze o pomoc
Aleksandra: W trójkącie ostrokatnum równoramiennymABCD podstawa AB ma długośc 2, |AC|=|BC|=x, AD jest jego
wysokością. PUnkt P jest punktem przeciecia wysokości trójkąta ABC. Przedstaw iloraz
|PD||AP| jako funkcje zmniennej x i wyznacz dziedzine tej funkcji
21 lut 14:28
Adamm: słowotwórstwo? dusza artysty?
21 lut 14:32
Aleksandra:
21 lut 14:33
Aleksandra: *ostrokątnym
21 lut 14:34
Jerzy:
Punkt P jest punktem przecięcia wysokości .... z czym ?
21 lut 14:36
Aleksandra: na rysunku jest
jest to punkt przecięcia 3 wysokości
21 lut 14:37
Adamm: na pewno AD jest jego wysokością?
21 lut 14:43
Aleksandra: |CD|
21 lut 14:45
Jerzy:
h =
√x2 − 1
gdzie: y = długość odcinka BE ( punkt E to punkt przecięcia wysokości poprowadzonej
z wierzchołka A i boku BC )
21 lut 14:46
21 lut 14:50