matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptota ukośna
Julia:
hej mam do policzenia asymptote ukośną y = e
(
x
2
/x
2
−) potrzebuję wynik ponieważ liczę dla kogoś na egzamin
a sama nie umiem zrobić dziękuje
21 lut 12:49
Julia:
tam jest x
2
− 1
21 lut 12:49
'Leszek:
x
2
Czy to jest funkcja f(x) = e
u
, gdzie u(x) =
x
2
− 1
21 lut 13:39