układ równań URL
Smule: liczby (a, b, c) i (d, e, f) są rozwiązaniami równania. Czy rozwiązaniem równania jest (g, h,
j)?
Czy
ponieważ układ jest nieoznaczony, to rzA < n, czyli jeśli rząd wyjdzie mniejszy od 3 to
rozwiązaniem równania jest także (g, h, j)?
20 lut 23:36
g: Już coś podobnego było niedawno.
(g,h,j) = k*(a,b,c) + (1−k)*(d,e,f)
k jest dowolną liczbą.
21 lut 11:45
Smule: wiem pytałem o to, ale jestem ciekawy czy obliczenie rzędu macierzy nie przejdzie
22 lut 10:59
g: Jeśli (a,b,c) ≠ (d,e,f) to wiadomo, że rząd macierzy < 3. Jeśli rząd = 2, to (g,h,j) jest
takie jak napisałem, a jeśli rząd = 1, to też takie, ale może być więcej rozwiązań
nie objętych tą formułą.
22 lut 14:08