Wyznacz współrzędne
kusti: Wyznacz współrzędne środka S i promień r okręgu o podanym równaniu .
a) (x−1)2 + (y−3)2 =6
b) (x+0,2)2 + (y−1,2)2 =1,69
c) (x+2)2 + y2 =1
20 lut 20:41
'Leszek: Zobacz w podreczniku !
20 lut 20:44
Ilona: S(a,b)
(x−a)2+(y−b)2=r2
20 lut 20:53
Janek191:
b) S = ( −0,2 ; 1,2) r = 1,3
20 lut 22:31
Renata:
19 lis 13:35
thebill: a) S(1,3) r=√6
b) S(−0.2,1.2) r= 1.3
c) S(−2,0) r=1
19 lis 18:27
Jolanta: a−współrzędna x srodka
b−wspolrzedna y środka
r−promien
(x−a)2+(y−b)2=r2
a) (x−1)2+(y−3)2=6
S=(1,3) r=√6
c) (x+2)2+y2=1
S=(−2,0) r=1
19 lis 18:28