Geo, analityczna
Kopytko: Prosta przechodząca przez pkt R=(1/4,0) o równaniu postaci y=ax+b jest równoległa do prostej
mającej równanie y=−4x+1 gdy
a) a=1/4 b=1/6, b) a=−4 b=2, c) a=−4 b=−2 d) y=4 b=1/4
20 lut 20:21
Janek191:
R = (
14, 0)
y = − 4 x + 1
Równanie prostej równoległej
y = − 4 x + b
R = (
14, 0), więc
0 = − 1 + b
b = 1
Odp. a = − 4 b = 1
====================
y = − 4 x + 1
Pewnie źle jest przepisana treść zadania.
21 lut 06:50
===:
już wczoraj to robiłem ... poprawiał ...tam jest 1/2 a nie 1/4
21 lut 17:26