matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi geometryczne
cappy:
3
n
wykaż, że ciąg o wyrazie ogólnym an=
jest geometyczny
5
18 sty 19:02
paziówna:
a
n+1
3
n+1
5
3*3
n
=
*
=
= 3
a
n
5
3
n
3
n
iloraz (n+1)− i n−tego wyrazu nie zależy od n. więc jest to ciąg geom.
18 sty 19:07
cappy:
merci beaucoup
18 sty 19:11